Hvad er godt design?

Hvad er godt design?

Hvad er godt design? Det er et meget individuelt spørgsmål og er blevet besvaret på mange forskellige måder gennem tiderne. Design er generelt en meget foranderlig størrelse, som aldrig vil være den samme, hvilket man ser det bedste eksempel på i modeverdenen. Design formes kontinuerligt af nutidens kultur, tidsånd og den teknologi, der er til rådighed for designeren. Dog kan man alligevel godt sætte nogle forudsætninger op.

Hos ATAK arbejder vi ud fra, at godt design generelt bør have flest mulige af følgende kendetegn afhængigt af opgaven: innovativt, funktionelt, æstetisk fremtrædende, intuitivt, forretningsfremmende, ærligt, holdbart, ansvarligt og sidst men ikke mindst brugervenligt.

ATAK mener, at godt design til brug i online marketing, hvad enten det er en fuldstændig hjemmeside eller et delelement, altid bør forsøge at balancere funktionalitet og brugervenlighed med forretningsfremmende intentioner og et unikt og innovativt æstetisk udtryk, der er i tråd med afsenderens visuelle og kommunikative kendetegn. Men i sidste ende kan man også definere godt design som design, der kort og godt opfylder kravene til, hvad det skal kunne.

ATAK og vores kunder har ofte forskellige holdninger til, hvad der er kønt, nydeligt eller smukt, så ofte fungerer vores designere som rådgiver i, hvad der vil være den bedst mulige løsning i det forestående design.