Vil du slette din Facebook-profil? Følg vores step-by-step guide

Sletning af Facebook-profil

Hvordan sletter man sin Facebook-profil?

Der kan være flere grunde til, at man ønsker at slette sin Facebook-profil. Måske bruger man den ikke længere, og måske ligger der billeder eller andet materiale, man ønsker fjernet. Grundlæggende er der to måder, hvorpå man kan slette sin Facebook profil. Man kan enten slette den permanent, så profilen og alt indhold fjernes og slettes. Man kan også nøjes med at deaktivere den. Hvis du vælger at deaktivere din Facebook-profil, vil det se ud, som om den ikke eksisterer for andre brugere.
Men hvis du vælger at fortryde, kan du altid aktivere din profil igen, og alle opslag, billeder, kommentar og lign. Vil stadig være tilgængelige. Hvis du er ikke sikker på, om du vil slette din Facebook-profil permanent, kan du starte med at deaktivere den. Det sikrer, at du stadig kan nå at fortryde, og hvis du ikke gør, kan du altid vælge at slette den permanent senere hen.

Sådan deaktiverer du din Facebook-profil

Vælger du at deaktivere din konto, bliver din profil med dertilhørende indhold (billeder, opslag og kommentarer) skjult på Facebook. Enkelte steder vil dit navn være synligt, selvom du har deaktiveret din profil, fx i gamle beskeder, du har sendt.
  1. Åbn din browser og gå til facebook.com og log ind
  2. Log på med e-mail og adgangskode
  3. Klik på pilen i menuen øverst til højre
  4. Vælg Indstillinger
  5. Vælg Generelt
  6. Tryk Administrer konto.
  7. Vælg derefter Deaktiver din konto
  8. Her følger du anvisninger for at bekræfte, at du vil deaktivere kontoen
Når du deaktiverer din konto, er det vigtigt, at du husker dine login-oplysninger. Hvis du vil aktivere din konto igen, skal du nemlig bare logge ind på din Facebook-profil som sædvanligt.

Sådan sletter du din Facebook-konto permanent med adgang til kontoen

  1. Åbn din browser og gå til facebook.com og log ind
  2. Log på med e-mail og adgangskode
  3. Klik på pilen øverst til højre og vælg indstillinger
  4. Gå til nederste højre hjørne og tryk hjælp
  5. Hold musen over Administration af din konto og klik på Deaktivering eller sletning af din konto
  6. Klik på punktet Hvordan sletter jeg min konto permanent? og vent, til teksten dukker op. Klik på fortæl os om det, som du finder til sidst i første afsnit.
  7. Du bliver omdirigeret til Facebooks egen side, hvor du skal klikke på det blå felt med teksten Slet min konto
  8. Indtast din adgangskode i det øverste felt, bevis, at du ikke er en robot og klik på OK
Din konto er nu slettet permanent, og det samme er oplysningerne og indholdet på din profil.

Sådan sletter du din Facebook-konto permanent uden adgang til kontoen

Har du glemt dit kodeord, kan du trykke ”glemt kodeord” og derefter modtage en mail, der gør det muligt for dig at lave et nyt kodeord. Har du ikke adgang til din e-mail eller det telefonnummer, der er tilknyttet kontoen, kan du muligvis få adgang til din Facebook-konto på andre måder.

Det gøres ved at bruge en alternativ e-mailadresse, der også er tilknyttet din konto, ved at besvare et sikkerhedsspørgsmål, eller ved at bede dine venner om hjælp. Disse valgmuligheder er dog kun til stede, hvis du har indstillet det på din Facebook-konto, mens du havde adgang til den.

Du kan finde ud af, om du har disse muligheder, på følgende vis:

  1. Gå til Facebooks loginside og klik på Har du glemt din konto eller Kan du ikke logge på? øverst til højre
  2. Udfyld formularen for at identificere din konto
  3. Tryk Jeg har glemt min konto på den næste side
  4. Se listen med e-mailadresser, der er angivet på din Facebook-konto. Har du ikke længere adgang til nogle af dem, kan du klikke på Har du ikke længere adgang til disse?
  5. Følg vejledningen for at besvare et sikkerhedsspørgsmål eller få hjælp fra dine venner. Viser disse muligheder sig ikke for dig, kan du overveje at kontakte din e-mail udbyder.
Når du har fået adgang til kontoen, kan du til enhver tid ændre den e-mail, du bruger til login, under dine kontoindstillinger. Ønsker du stadig at slette din konto, kan det gøres ved at følge ovenstående vejledning.