Styrk din side på søgeord med ALT Tag

ALT Tag

Hvad er ALT Tag?

ALT Tag – kaldes også for alternativ tekst eller ALT tekst. Når man uploader et billede, kan man efterhånden ved samtlige CMS systemer (LINK) i dag tilføje en ALT Tag til billedet. ALT tag er teksten, der vises, når man bevæger musen hen over billedet. Søgemaskinerne kan ikke se, hvad der er på dine billeder. Brug derfor ALT Tag til at fortælle dem, hvad der er på billedet.

Når der indsættes et billede på ens hjemmeside, webshop eller blog, skal man huske at give den et ALT Tag. Det er vigtigt, da det har en effekt i forhold til SEO (søgemaskineoptimering). Søgemaskiner, så som Google, Yahoo og Bing, bruger ALT Tagget til at finde ud af hvad billedet indeholder. En søgemaskine, som for eksempel Google, kan ikke ”se” billeder endnu og kan udelukkende læse ALT teksten og filnavnet på billedet.

Styrk siden på søgeord med ALT Tekst

Ved at navngive ens billeder og bruge de rigtige søgeord i ens ALT Tags korrekt, hjælper man sidens styrke på et givent søgeord yderligere. Dog skal man huske på, at søgemaskiner ikke giver meget værdi for søgeord i ALT Tagget. Men derimod får siden som helhed en højere score samlet.

Sælger man f.eks. hundeseler, indgår søgeordet ”hundeseler” allerede i din title, overskrifter og indhold. Spørgsmålet er om man har søgeordet med i filnavnet på billeder og i ALT Tags.

Lad os antage, at man har en webshop og er i gang med at lave SEO på den. I den forbindelse har man lavet en masse gode tekster, linkbuilding samt optimeret ens webshop generelt. Hvis man glemmer at have ALT Tags på ens billeder, kan man risikere at miste besøgende fra Googles billedsøgningsresultater. Faktisk er der en del, som bruger billedsøgning samt ALT teksten som den eneste måde for Google at forstå, hvad man gerne vil fortælle med billedet.

Overfører man derimod ens billeder fra et digitalkamera, vil det normalt få tildelt et navn, der hedder noget med ”pic-dato”, og når du uploader billedet til din shop, vil shoppen i de fleste tilfælde give billedet dette navn. På denne måde får du ikke megen relevant trafik fra Googles billedsøgninger.

Omdøbes billedet derimod til, hvad der er på billedet, f.eks. ”sort-hundesele.jpg” og ligeledes tilføjer det primære søgeord i ALT Tag’et, f.eks. ”Sort hundesele i bedste kvalitet”, så er chancen for at blive fundet ved en Google billedsøgning være væsentlig større = mere trafik fra Google.

Tilbage til ordbog

Bliv kontaktet!

    + Vælg produktområde*

    OBS: Når du indsender dit navn, e-mail og telefonnummer i kontaktformularen, benytter vi dine persondata mhp. at skabe den ønskede kontakt. Læs mere i vores persondatapolitik.