Hvad er et linkkatalog, og hvordan anvender du det til SEO?

Linkkatalog

Hvad er et linkkatalog?

Et linkkatalog er en form for online bibliotek, som indeholder links til andre websites. De går også under navnene indekser og webkataloger. Der findes et utal af linkkataloger, hvorfor nogle er begrænsede til forskellige niche-områder, mens andre indeholder en bredere skare af kategorier.

Linkkataloger bruges til linkbuilding, som en del af strategien for at opnå bedre placeringer i Googles søgeresultater. Selvom det er en nem metode til at opnå links, bør ens linkbuilding bestå af flere forskellige slags links, da Google kan vurdere for mange links fra kataloger til at være spam. I tidligere år har linkkataloger været benyttet meget. Dog har Googles konstante udvikling betydet, at denne form for links betyder mindre og mindre. Konsekventligt er links fra linkkataloger ikke længere den mest effektive strategi af anvende.

Hvor links fra linkkataloger førhen løftede hjemmesidens placeringer i Googles søgeresultater, fungerer de i dag til at sprede ens links udover en lang række af forskellige IP-adresser og domæner.

På det danske marked finder du en række gode linkkataloger, der giver god styrke, hvis man tilmelder sit link der. De fleste linkkataloger kræver, at man gennemgår en godkendelsesproces, der kan variere fra katalog til katalog.

Tilbage til ordbog

Bliv kontaktet!

    + Vælg produktområde*

    OBS: Når du indsender dit navn, e-mail og telefonnummer i kontaktformularen, benytter vi dine persondata mhp. at skabe den ønskede kontakt. Læs mere i vores persondatapolitik.