Hvad er noindex, og hvornår skal man bruge det?

Noindex

Hvad er et Noindex?

Under normale omstændigheder, stræber man efter at få alle sider på hjemmesiden indekseret. Dog kan det nogle gange være en fordel at fravælge nogle. Det betegnes som noindex.

Noindex er i princippet en kode, som fortæller Google, at denne stadigvæk skal ses af søgemaskinen, men ikke blive vist i søgeresultaterne. Konsekventligt vil en side med noindex ikke generere nogen form for organisk trafik.

Hvornår bør du bruge noindex?

Som tommelfingerregel, bør du kun anvende noindex, såfremt det drejer sig om en side, du ikke ønsker skal blive vist i søgeresultaterne. Det kan der være følgende grunde til:

  • Siden er ikke af lige så høj kvalitet som resten af indholdet på hjemmesiden.
  • Det drejer sig om login-in sider
  • Siden omhandler interne søgeresultater, som udelukkende viser søgninger fra egen sides søgefunktion.
  • Bekræftelsessider, som dine brugere føres til, når de har købt noget eller tilmeldt sig.
  • Hvis din hjemmeside indeholder kategorisider, som ikke bidrager til brugeroplevelsen. (Dog kan kategorisider af god kvalitet bidrage til din SEO)

Inden du anvender noindex på diverse sider, så er det vigtigt at overveje, om det egentligt giver mening. Det kan nemlig føre til tab af trafik og muligt salg.

 

Tilbage til ordbog

Bliv kontaktet!

    + Hvordan kan vi hjælpe dig?

    OBS: Når du indsender dit navn, e-mail og telefonnummer i kontaktformularen, benytter vi dine persondata mhp. at skabe den ønskede kontakt. Læs mere i vores persondatapolitik.