Hvordan fungerer off site SEO?

Off site SEO

Hvad er off site SEO?

Off site SEO er søgemaskinoptimering, som modsat on site SEO foregår uden for selve webstedet.

Off site SEO arbejder på at forbedre den eksterne linkstruktur; det vil sige oprette indgående links til ens hjemmeside og dermed sprede ordet og samtidig hjælpe søgemaskinernes bots til at finde frem til siden.

Off site SEO opbygger den eksterne linkstruktur

Den eksterne linkstruktur opbygges ved at omtale siden i linkkataloger, på blogs, i online sociale medier og i forskellige fora. Off site SEO går kort sagt ud på at oprette tekster, der inkluderer links til hjemmesiden, i disse medier.

Når man laver off site SEO, vil bevidst brug af søgeord som ankertekst hjælpe din hjemmeside til en højere rangering i de organiske søgeresultater. Ankerteksten er den tekst, der er “ankeret” for dit link; det vil sige de(t) ord, folk klikker på for at komme ind på ens side. De organiske søgeresultater er de placeringer, som man ikke har betalt søgemaskinen for at have. Nogen opfatter endda de ikke-organiske søgninger som reklame og har mere tillid til de organiske søgninger.  Derfor svarer off site SEO lidt til en ven, der anbefaler din side til andre venner. Man er som regel mere tilbøjelig til at lytte til andres anbefalinger frem for reklamer.

Bevidst søgeordstæthed i off site SEO

Når man laver off site SEO, skriver man med en bevidst søgeordstæthed til ære for søgemaskinerne. Søgemaskinen kan ikke vurdere en teksts relevans, ligesom et menneske kan, og den ved derfor ikke nødvendigvis, at brugeren kan være interesseret i at høre om “lærere”, selv om de kun har søgt på “læring”. Derfor er teksternes formulering mere bevidst end formuleringen af tekster, der ikke er off site SEO tekster.

Off site SEO skaber relevante links til din hjemmeside

Brugen af deeplinks er en smart idé, når man laver off site SEO. Et deep link fører direkte til den side, som omhandler netop det, som teksten handler om. Hvis man eksempelvis skriver en tekst for en side kaldet www.sødekager.dk – og fortæller om de lækre brownies, så skal man helst linke direkte til www.sødekager.dk’s underside, der omhandler brownies. På den måde er linkets relevans stor, og det har en stor betydning for rangeringen i de organiske søgeresultater.

Off site SEO er en vigtig del af det samlede SEO arbejde, når din side skal søgeoptimeres.

Tilbage til ordbog

Bliv kontaktet!

    + Hvordan kan vi hjælpe dig?

    OBS: Når du indsender dit navn, e-mail og telefonnummer i kontaktformularen, benytter vi dine persondata mhp. at skabe den ønskede kontakt. Læs mere i vores persondatapolitik.