Hvordan fungerer søgemaskinebots?

Søgemaskinebots

Hvad er søgemaskinebots?

Søgemaskinebots er den søgemaskine-software, som anvendes til rangere hjemmesider på søgemaskinernes resultat-lister.

At have et ’godt forhold’ til søgemaskinebotter er helt afgørende for enhver hjemmeside, og hvor godt eller hvor dårligt man klarer sig i online konkurrencen, handler i høj grad om, man er i stand til at skræddersy sin hjemmeside, så den passer til søgemaskinebotternes forudbestemte kritier.

Søgemaskinebots er en samlet betegnelse for den software, som benyttes, når søgemaskiner skal finde ud af, hvordan forskellige hjemmesider skal placeres i forhold til hinanden på søgemaskinens resultat-lister. Verdens klart bedste og mest  effektive søgemaskinebot er Googles, mens at Bing og Yahoo er andre populære løsninger.

Hvordan disse søgemaskinebotter reelt fungerer er der ikke fuldkommen klarhed over. Dette skyldes, at firmaerne bag disse søgemaskiner af konkurrencemæssige årsager ikke ønsker at give deres konkurrenter et indblik i den software, som styrer deres søgemaskine. Dette er især tilfældet med Google, som gang på gang har bevist evnen til at finde det, som den travle internet-bruger er på udkig efter.

Man har dog en relativt god forståelse af, hvad de afgørende elementer hos søgemaskinebotterne er. For eksempel ved man, at links er en af de vigtigste faktorer for stort set alle bots, når de skal ranke webites i forhold til hinanden. Reglen synes her at være, at jo flere andre sider som linker til ens side, jo større chance vil man have for at komme højt op på søgeresultat-listerne.

Gode hjemmeside-råd med hensyn til søgemaskinebots

Når du skal opbygge din hjemmeside, så er der forskellige ting, du kan gøre, for at ’manipulere’ søgemaskinerne og komme så højt op på listerne som muligt. Nogle af de vigtigste faktorer er blandt andet balanceret brug af relevante søgeord, meta-keywords, intern linkstruktur, jump pages, skyggesider og meget, meget andet.

 

Tilbage til ordbog

Bliv kontaktet!

    + Hvordan kan vi hjælpe dig?

    OBS: Når du indsender dit navn, e-mail og telefonnummer i kontaktformularen, benytter vi dine persondata mhp. at skabe den ønskede kontakt. Læs mere i vores persondatapolitik.