Hvad er SEO? Læs mere om SEO på Atak.dk

Hvad er SEO?

Seach Engine Optimization = Søge Maskine Optimering

SEO er et akronym for det engelske udtryk Seach Engine Optimization, og når du oversætter det direkte til dansk, betyder det Søge Maskine Optimering.

Hvad er SEO så? Det er kort fortalt en metode, der bliver benyttet af eksperter over hele verden til at optimere og tilpasse hjemmesider og dets indhold til at kunne findes på forudbestemte søgeord ud fra søgemaskiners specifikke retningslinjer. Dette gør, at både hjemmesidens indhold og de underliggende koder bliver mere letlæselige for søgemaskinernes indekseringsrobotter, hvilket er direkte med til at give hjemmesiden styrke og dermed påvirke hjemmesidens placering i søgeresultaterne positivt – hvilket er hvad SEO er beregnet til.

SEO har også en hel anden side, hvor der arbejdes indgående på at skaffe indgående links til hjemmesiden på de forudbestemte søgeord. Denne del er ofte en langvarende proces og kan vare alt lige fra måneder til år, og har til formål at yderligere påvirke hjemmesidens styrke og placering i søgeresultaterne positivt.

Hvad er den vigtigste søgemaskine til SEO? Det er uden tvivl Google, fordi Google bliver brugt af størstedelen af danskerne, når de skal søge efter informationer på en søgemaskine. Derfor optimerer de fleste danske SEO eksperter efter Googles retningslinjer. Søgemaskiner som Yahoo og Bing spiller en stadig mindre rolle i den danske SEO branche, men optimering lavet efter Googles retningslinjer har også en positiv effekt på andre søgemaskiner.

Læs meget mere om hvad SEO er her.