Afvisningsprocent er et udtryk for, hvor mange procenter af besøgende, der har afsluttet et besøg uden at foretage sig mere på siden.
Lad os se på et par eksempler:
En bruger klikker på din Google Ads-annonce, kommer ind til din side og derefter klikker sig hurtigt tilbage eller lukker browseren ned, så har du en afvisningsprocent på 100 % på din trafikkilder Google / CPC, som kan ses helt til højre på din Google Analytics-konto under alle trafikkilder.
En bruger klikker på din Google Ads-annonce, kommer ind til din side, klikker sig ind til din kontaktside, klikker sig hurtigt tilbage eller lukker browseren ned, så har du en afvisningsprocent på 0 % på din landingpage, men en afvisningsprocent på 100 % på din kontaktside.
Vores anbefaling:
Du skal altid tjekke din afvisningsprocent på både dine trafikkilder og dine landingpages:
Før du umiddelbart ændrer noget på din landingpage, så vær sikker på, at dine trafikkilder ikke informerer brugeren om noget forkert.
Hvis du f.eks. siger i din Google Ads-annonce, at en vare koster 300 kr., og ikke har opdateret din Google Ads-annonce i noget tid, så vil brugeren med høj sandsynlighed klikke tilbage eller lukke browseren ned, hvis du f.eks. nu tager 600 kr. for den vare. Hvis dine trafikkilder derimod er “top tunet” og du stadig har en høj afvisningsprocent, så vil det være en god idé at se på dine landingpages for evt. fejl, manglende informationer eller manglende brugervenlighed.
Afvisningsprocent er som regel brugerens synspunkt på enten din markedsføring eller din hjemmeside.
OBS: Når du indsender dit navn, e-mail og telefonnummer i kontaktformularen, benytter vi dine persondata mhp. at skabe den ønskede kontakt. Læs mere i vores persondatapolitik.