Database - ATAK A/S

Database

Hvad er en database?

Kort fortalt er en database en struktureret samling af information, der kan præsenteres i en tabel. Et godt eksempel er en telefonbog, der opstiller navne, adresser og telefonnumre.

En elektronisk database er en samling af regler for præsentation og indtastning af informationer i f.eks. en tabel. Reglerne formuleres typisk i sprogene SQL eller MySQL, mens PHP bruges til at forvandle databasens indhold til indhold på en hjemmeside.

Elektroniske databaser kan bruges som et hjemmesidedomænes opslagsværk, så informationer der skal bruges på flere forskellige sider under samme domæne, kan hentes fra ét centralt sted.

Databaser er især nyttige, når de informationer, du bruger, ændrer sig ofte.

Det kan f.eks. dreje sig om information som nyheder, artikler, produktbeskrivelser, produktsider osv.

Det ville være besværligt, hvis man f.eks. opdagede en stavefejl i en af dine produktbeskrivelser, og man herefter skulle lave rettelsen på hver eneste side, hvor beskrivelsen forekommer. Hvis man derimod benytter en fælles database, så kan man rette fejlen på alle sider, hvor beskrivelsen optræder automatisk.

I et SEO-perspektiv er databaser først og fremmest interessante. Fordi det er muligt at foretage rettelser på mange sider på én gang.

Databaser gør dermed livet lettere for hjemmesidens administrator.

Tilbage til ordbog

Bliv kontaktet!

    + Hvordan kan vi hjælpe dig?

    OBS: Når du indsender dit navn, e-mail og telefonnummer i kontaktformularen, benytter vi dine persondata mhp. at skabe den ønskede kontakt. Læs mere i vores persondatapolitik.