Hvad er Facebook Ads og hvad kan de gøre for en Facebook kampagne?

Facebook Ads

Hvad kan Ads gøre for en Facebook kampagne?

Facebook Ads er annoncering på Facebook, der modsat Google Ads kan skabe et fællesskab om produktet hjulpet af Facebooks egne funktioner. Oplysningerne på Facebook brugernes profiler gør det muligt at ramme en præcis demografi med Facebook annoncering.

Facebook Ads kan ses i højre side og reklamerer ofte for et produkt, interessant for den der er logget ind. Brugeren af profilen har mulighed for at fjerne Facebook Ads, som han/hun ikke finder relevante og give feedback til annoncøren. På den måde opnår man, at brugeren kun får vist Facebook Ads, som vedkommende har interesse i.

Fordelen ved at reklamere med Facebook Ads er, at brugerne selv har udfyldt en række informationer om sig selv. Det er derfor muligt at målrette Facebook annoncering efter specifikke oplysninger, så det kun er de brugere, for hvem produktet er relevant, der ser annoncerne. Du kan målrette dine Facebook Ads ud fra følgende oplysninger:

  • Placering, sprog, uddannelse
  • Alder, køn, fødselsdag, civilstand
  • Interesser og ting vedkommende ”synes godt om”
  • Venner af brugere, der allerede har vist interesse for din side

Man kan derudover også drage fordel af det store fællesskab, der allerede eksisterer på Facebook. Når en bruger ”synes godt om” din side, vil dette blive omtalt for vennerne, og kampagnen vil dermed sprede sig som ringe i vandet.

Facebook Ads giver dig yderligere muligheden for at skabe en social event omkring dit produkt eller dit brand. Vi stoler som forbrugere meget mere på en vens anbefaling frem for en reklames. Derfor kan det virkelig betale sig at få brugerne selv til at reklamere for dig.

Facebook giver dig også et sæt data på dine Facebook Ads, som du kan analysere og dermed blive klogere på, hvor godt annoncerne klarer sig hver især - på samme måde som Google Ads. Du vil modtage oplysninger om antallet af klik og de demografiske oplysninger på dit ”publikum”. På den måde er det nemmere for dig at skabe annoncer, ud fra hvad der virkelig virker.

Facebook Ads er en rigtig god måde at få gang i sin Facebook kampagne på.